O-I versterkt imago trappistenbieren La Trappe met nieuwe 75cl-flessen

O-I versterkt imago trappistenbieren La Trappe met nieuwe 75cl-flessen

Nieuwe look voor unieke bierervaring in het café en restaurant

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, vernieuwde onlangs de 75cl-flessen van de La Trappe trappistenbieren. Met de nieuwe luxueuze look wil Bierbrouwerij De Koningshoeven La Trappe sterker op de markt profileren als alternatief voor wijn in het café en restaurant. De nieuwe flessen zijn vanaf april 2015 wereldwijd beschikbaar in meer dan 40 landen.  

Het was aan O-I om de 16-jaar oude fles in een nieuw jasje te steken om het premiumgehalte van La Trappe en trappistenbieren in het algemeen beter te weerspiegelen.

Patrick Waegemakers, segment manager bier, spirits en wijnverpakkingen bij O-I Benelux: “Door de keuze voor bruine glazen flessen van het Champenoise-model met kurken afsluiting en bijhorende muselet krijgen de La Trappe-bieren een luxueuze uitstraling. Dankzij de vermelding van het La Trappe-embleem in embossing sluit de 0,75cl-fles nu bovendien meer aan bij de 0,33cl-flessen.”

Thijs Thijssen, directeur van Bierbouwerij De Koningshoeven: “In O-I vonden we de ideale partner. Dankzij hun innovatieve capaciteiten en expertise is het ontwerp- en productieproces erg vlot verlopen. Het moderne maar ook het traditionele aspect van ons speciaalbier hebben zij op de juiste wijze vertaald in deze nieuwe fles. Bovendien konden we door het goede contact en de vlotte opvolging het hele proces in slechts drie maanden afronden.”

Het gebruik van glas is voor Thijs Thijssen overigens een logische keuze: “Omwille van de nagisting op de fles is glas een must. Glas is ook inert en de donkere kleur van de fles belet dat er teveel licht wordt doorgelaten, wat de smaak beïnvloedt. En het is 100 procent en oneindig recyclebaar. Het gebruik van glazen verpakkingen sluit aan bij de  duurzaamheidsvisie die zit ingebakken in onze bedrijfsfilosofie. Trappistenbier hoort in glas.”

Hij vervolgt: “La Trappe is als speciaalbier wereldwijd bekend. We zijn dan ook verheugd dat we met deze nieuwe glasverpakking het merkimago van La Trappe verder kunnen versterken. De nieuwe glasverpakking vat perfect het kwaliteitsvolle en traditionele karakter van het bier samen.”

De bieren uit het La Trappe-assortiment worden steeds succesvoller: werd er in 2011 jaarlijks nog 47.000 hectoliter gebrouwen, in 2014 was dat al 75.000 hectoliter. Ook de verkoop van de 75cl-flessen kende de afgelopen jaren een stijgende curve. Met deze nieuwe premiumlook zijn de verwachtingen dat de verkoop zal toenemen. Om hieraan te voldoen werd in 2014 alvast de productielijn voor de 75cl-flessen volledig vernieuwd.

 

#####

Over Bierbrouwerij De Koningshoeven

La Trappe Trappistenbier wordt sinds 1884 gebrouwen door Bierbrouwerij de Koningshoeven op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Hoewel de La Trappe bieren zeer verschillend van karakter zijn, tonen ze ook overeenkomsten. Het zijn stuk voor stuk zuivere bieren. Met geduld, liefde, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de streng geheime recepturen van de Trappistenmonniken.

Bierbrouwerij de Koningshoeven is één van de weinige Trappistenbrouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. De beste waarborg voor authenticiteit, receptuur, traditie en kwaliteit. Bier is pas Trappistenbier als het wordt gebrouwen binnen de muren van een Trappistenabdij, onder toezicht van monniken en er een gedeelte van de opbrengst naar goede doelen gaat. Puur en eerlijk. En dat proef je.

La Trappe. Proef de stilte. 

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.